til venstre er valnøddeboller bagt med mørk øl og valnødder
Mysliboller med mysli, se opskriften på bloggen her
Inden hævning med soltørrede tomater, rødløg og rosmarin
Efter hævning. Dejen har store bobler. Så kommer der lidt olie, salt og feta på.
Den blev toppet med feta og her er den bagt. Hvis du kunne dufte duften..
Myslibollen til venstre og valnøddebollen til højre. Begge fantastiske med lidt smør.
Opskrift på groft brød her med mysli
Dagen før
2,5 dl surdej
5 dl lunt vand
200 g grahamsmel
300 g hvedemel
Røres sammen og står lunt til næste dag.
På bagedagen
300-500 g hvedemel
1 spsk salt
2,5 dl mysli
Degn efter skal der være bobler og dejen er hævet. tilsat halvdelen af hvedemelet, salt og myslien og ælt. Stræk dejen. Proteinerne i melet strækkes og skaber luftigt brød hvis du strækker dejen. Det er det som en køkkenmaksine er så god til. Sådan en har jeg ikke, men jeg hiver og strækker dejen med et godt resultat. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til en blød og smidig og ikke for tung den. jo mere smidig jo bedre.
Form boller og hæv til do bbelt størrelse ca. 4 timer. Bag med 250 grader i 10-13 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar