Billedet kommer nok ikke denne pesto helt til sin ret, men den smager mindst lige så godt at den klassiske basilikumpesto de fleste kender. Vi kan købe basilikum i disse vinterperioder- de er blot vokset i drivhus, som både er meget energikrævende. Grønkål er derfor et rigtig godt alternativ. Den er dyrket i DK, hvis du da ikke lige har den i din vinterslumrende have. Det er en mørkgrøn kål, som er spækket med antioxidanter, B-, C- og Vitamin K, folat, zink, jod, jern og kalium. Tænk at det er denne sundeste kål, men kan spise.
Pestoen kan bruges på brød, i pasta, på pizza, som kold sauce mv mv.
til 4 pers
GRØNKÅLSPESTO
100 g grønkål uden grove stilke
50 g solrtørrede tomater i olie
½ dl koldpresset rapsolie
½ chili frisk
2 tsk brun farin
salt/peber/lidt citronsaft.
Grønkålen skal kort blancheres. Dvs. kog vand i en elkedel og læg grønkålen i en lille gryde, hæld kogende vand og og kog 1-2 min. Hæld vandet fra og sænk kålen i kold vand, så det standser kogningen. Pres vandet ud og hak grønkålen fint. Smid det hele i en skål og stav blend pestoen til en grov karakter- hvis man ønsker den finere, så blend det hele i en blender.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar