Den er klistret og dejlig. Fyldt med gode sager som nødder, dadler og æbler. Den er med brun klistret sukker som en brunsviger. Prøv den.
Sticky æblekage
1 bradepande
360 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2 tsk vanilie
240 g sukker
180 g olie
3 æg
3 skrældede æbler i fine tern
200 g dadler, hakkede og vendt i 1 spsk mel
100 g hakkede valnødder
50 g hasselnødder, ristede og hakkkede
Top:
170 g brun farin
120 g smør
1 dl mælk
Sukker piskes med olien og tilsættes æg. Tilsæt de tørre ingredienser og til sidst nødder, dadler vendt i mel (ja det er noget nas, men så flder dadlerne ikke til bunds i kagen) samt æbler i fine tern.
Bag i bradepande ved 175 grader i ca. 40 min.
Køl kagen af i formen.
Lav en remonce af brun farin, smør og mælk som simre ca. 10 min i gryde ved svag varm. Prik rigtig mange huller i kagen med en tandstik og hæld remoncen over.
Lad det søbe nogle timer til næste dag. Skær kagen i tern og server med cremefrais. (cremefrais er super, fordi kagen er meget sødt)
Jeg serverede denne efterårsbombe til min mødregruppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar