tirsdag den 17. maj 2011

En god steg og godt tilbehør

Her er god gode steg i baggrunden. For mig er det tilbehøret som gør søndagsstegen til noget særligt.
Denne søndag havde vi besøg af Jan, Tina og Simon, som heldigvis også kunne lide maden. Doh havde jeg suppleret med et brev bearnaise som alternativ til bønnepúren, for som min mand siger "så kan alle raske drenge li bearnaisesovs".
Menuen til 5 voksne og en lille pige:
Tyndsteg
Bønnepure
Kartoffelpizza af tortilliapandekager
Salat med søde peberfrugter og mozeralla

Tyndstegen: 1,4 kg tyndsteg (der blev et stort stykke kød tilbage- 1 kg er nok)
salt og peber

Kødet brunes af og steges i ca. 50 min. Det skal hvile i 20 min inden udskæring.
Tjeck termometeret efter rette temperatur.


Bønnepure:
400 g bønner (kogte) Tricket er at udbløde og koge en hel pose. Fryse dem og tage tage op efter behov. Hvis man koger dem med hvidløg, løg, et par nelikker og peberkorn bliver de meget bedre end dåsebønner og man skal ikke huske at lægge dem i blød et døgn før, når man koger en pose af gangen og pryser dem. Det er smart

2 fed hvidløg
1 spsk tahin
salt/peber
citronsaft
1 spsk sød chilisovs

blend til en grov pure og pynt med de krydderurter du har. Jeg havde purløg. Det var godt

Salat med søde peberfrugter og mozeralla
½ kg røde peberfrugter halvveres og bages  iovnen så skrallen bliver med brunes pletter. Køl kort og læg i en frysepose. På den måde damper de sigs selv og skrallen bliver nemmere at flå af. Køl til de næsten kolde (eller bag om morgen- læg posen i køleskab og flå peberfrugterne når de skal bruges)
Flå dem grundigt. skær i strimler.
Skyl en bakke baby-blade-mix og fordel på et fad. Læg de søde peberfrugter på. Flå 1 bold mozeralla i stykker og læg i méllem. Et par håndfuldesorte oliven og et par dryp med en god balsamicoeddike og så er den salat i vinkel.


Disse lækre kartoffelpizza-hapsere er gode at dyppe i bønnepuren eller blot spise som snack til et glas vin/øl. De er lavet ud af en rest tortilliapandekager, som jeg havde tilbage. Trylle trylle- lækre kartoffelpizzaer!

Kartoffelpizza af tortilliapandekager til 6 pers.
3 store tortilliapandekager
1 spsk olie
3 kartofler i ultra tyndeskiver
salt
2 store håndfulde parmesamost
frisk rosmarin

Pandekagerne dækkes med kartoffelskiver og pensel hele molevitten med lidt olie. drys hakkede frisk rosmarin lidt salt og parmesan. De skal ca have 10-15 min i ovn og klippes i stykker ved servering.
De er bare så gode.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar