søndag den 1. maj 2011

Flæskestegs-sandwich! En fusion




Og her henleder jeg ikke opmærksomheden i klaskede remolade, flæske-fedtede- kedelig burgerbolle-madder, men en god steg - nakkekam, god rødkål, måske hjemmelavet, ordentligt brød (nøglehulsmærket og med fuldkorm) og djionmayonaise.

Vi havde nogle arbejdssomme jord-beton-arbejder-venner til at hjælpe os med at støbe fundament til den nye udbygning af sommerhuset. Og de skal da forkæles. Det velkendte er heller ikke at fornægte. Så rødkålen skulle ikke være spicet af anis og brødet må dog alligevel ikke komme for langt fra den velkendte burgerbolle. Det må være fusionen.

Flæskestegs sandwich
Opskiften er 8 personer.
1,5 kg svinekam efterridses, og krydres godt med salt og peber.
Lægges i et fad med sværen nedad og sættes i 175 gr varm ovn. Sværen skal være nedad i 30 min.
Svinet vendes om og sørg for at det er i vatter. Sæt staniolkugler under. Efterkryder evt med salt i sværen i revnerne. 1½ t mere til sværen er smuk og sprød.
Sæt til at hvile i 20 min inden den skæres.

Rist det grove toastbrød ca 1 pakke.
Afdryp rødkålen. (ca ét glas)
Smør brødet med dijonmayonaisen, læg rødkål på og flæskesteg i skiver.
Brød med dijonmayo på toppen og server med en kold dåsebajer.

Det bringer lykke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar