mandag den 23. august 2010

Barnedåbs menu- mexi lexsi

I den glædelige anledning at min skønne datter blev døbt, havde vi 50 personer til frokost.
Ideen til menuen kom fra min fars 50 års fødslesdag, hvor vi fik en fantastisk masse dejlig mad, men det min onkel og mange af de andre gæster glædede sig mest til, var chili con carne til natmad.
Jeg var ellers ude i noget langtidsbagt laks, men vores fryser stod af under tordenvejr så de fire kilo laks smeltede sammen med kød, kage og fjerkræ til en dejlig stinkende masse. Det gav plads til nye ideer.
Det skal siges at de 15 af gæsterne var børn, defor var der deller og pølsehorn og ingen chili i con carnen og kyllingefyldet. De voksne kunne krydre med den heftige chilisovs..

Mexi lexsi menu til 50 pers

Ruller med rejer og avokado

10 store tortilliapandekager
3 rødløg i fine tern
3 lime, saft og skal
8 tomater i fine tern uden kerner
250 g cremefrais
salt og peber
4 avokado i tynde skiver
400 g rejer

Lun pandekagerne og lad dem køle lidt af. Skær tomaterne over, fjern kerner og skær tomaterne i strimler dereefter tern. Dette er vigtigt ellers bliver cremen for våd. Rør cremen af rødløg, limeskal, tomater og cremefrais, salt og peber. Smør den på tortilliaerne og pynt med rejer og avokado. Dryp med limesaft og læg på køl.

Chili con carne 25 pers.
1 kg hk oksekød
2 kg bønner i chili/tomatsauce
1 kg flåede tomater
4 løg, hk
4 hvidløg, pressede
8 peberfrugter, i tern
1 dl olie, til svitsning
½ l vand
2 spsk paprika
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
salt og peber
Svits grønsager og kød lidt ad gangen. Tilsæt tomat og bønner, vand og krydderier. Lad retten simre i 20 min

Kyllingefajitas 50 pers.
4 kg kyllingfilet, stimlet
12 røde peberfrugter
12 rødløg
8 spsk honning
4 spsk paprika

Cornbread 1 bradepande
3 x ¾ kop majsgryn
3 kopper mel
¾ kop sukker
6 tsk. bagepulver
¾ kop mælk
6 spsk smeltet margarine
1½ tsk. natron
3x 3/4 tsk salt
3 kopper cremfrais
3 æg piskede
Pisk sammen og hæld i en smurt form. Bages i ca. 20 min

80 små tortilliapandekager
2 l letmælk
720 g fint majsmel
360 g hvedemel
12 æg
2 tsk groft salt
4 spsk olie
olie til stegning

1 kg ris
3 ps. Tortilliachips
1 l creme frais

Guacamole
15 avokaoer
5 fed hvidløg
3 friske chili
250 g græsk jogurt
2 rødløg. Finhk
5 store tomater i tern
2 citroner saft





Mos avokado med hvidløg, chili, citronsaft (smag til) og græsk jogurt. Smag til og vend med hk. Løg, tomater

Mango-avokadosalsa 15 pers
½ glas røde jalapenos samt lage
1 bdt frisk koriander
saft og skal af 4 lime
1 tsk sukker
3 modne mango
4 avokadoer
lidt salt

Lav dressingen af finhk jalapenos, koriander, lime og sukker. Skær mango og avokado i fine tern og vend med dressingen. Smag til med en smule salt.
Hot Hot Hot Chilisovs 15 pers
3 ds. hk. Tomat
½ glas jalapenos
salt og peber
2 fed hvidløg
1 lille løg
Riv løgene ned i tomaten og blend det hele godt til en tynd og stærk chilisovs
Tomatsalsa
1 kg tomater
3 rødløg
1 frisk chili
1 bdt koriander
Skær det i tern og vend sammen.

Bønnedip
400 g tørrede kidneybønner
5 fed hvidløg
Grønsagsboullion til kogning
600 g løg
6 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
3 tsk revet skal fra appelsin
saft fra 3 appelsiner
lidt chilisauce
salt og peber
Udblød bønnerne i et døgn og kog dem møre med grønsagsboullion, hvidløg. Hak løg og hvidløg og steg i olie forsigtigt. Bland med bønner og stavblend til en mos. Tilsæt appelsin og smag til med chili, salt og peber

2 store poser revet ost
Blandet salat
1 kg tomater
4 agurker
2 ps. frosne majs
3 peberfrugter, rød, gul, grøn
1 ps. Rødløg
2 glas jalapenos

100 små pølsehorn
100 små deller

Drikkevarer
4 rammer øl
5 bokse rødvin
2 bokse hvidvin
Hyldeblomstsaft og lime til bowle
Sodavand

Kaffe, the og barnedåbskage
 
Maden var en stor succes. Der blev gået mange gange til buffetbordet. Det meste kan laves i forvejen og fryses. Vi havde et budget på 5000 kr og holdt det  ca 5500 kr- det var inkl. drikkevarer.
Det kan anbefales til alle
 
Opskriften på dåbskagen kommer i næste indlæg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar