Denne opskrift er til ca. 16 thebirkes. Jeg har selv designet opskriften, fordi jeg ikke er så vild med wienerbrødsdej. Så disse er lavet med en fed bolledej i stedet og smager **MONSTER-GODT** Jeg bagte dem første gang til min lillesøsters 18 års fødselsdags brunch.
Dej:
300 g hvedemel
100 g smør smeltet
25 g sukker
1 æg
50 g gær
½ tsk salt
1 dl mælk
Remonce:
75 g blødt smør
75 g sukker
50 g revet marcipan
Pynt: pensel med pisket æg og drys brikes
Opløs gæren i mælk og tilsæt øvrige ingredienser. Ælt en fin og glat dej. Remoncen røres sammen -mos med fingrene, det er nemmest. Rul dejen ud til et meget aflangt rektangel. Læg remoncen i en stribe på midten. Fold først den ene side ind over - derefter den anden, så de får den karekteristiske fold, som på billedet. Skær i passende stykker og lad dem hæve lunt i 1 time. Pensel med pisket æg og drys birkes.
Forvarm ovnen til 200 grader og bages tebirkesne i 12 min.
Naiiii når jeg skriver denne opskrift, får jeg sådan lyst til at bage og særligt på en søndag som denne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar