mandag den 13. september 2010

Rullegris med sommertomat

Denne opskrift er den bedste sommeropskrift jeg har fundet på i år. Så er den velsmagende, nem, billig og mad til mange - plus at den har wow-faktor (derfor god til gæster). Den gode gris er super som pålæg dagene derpå ed rugbrød og dijonmayonæse.
Dette er en sommeret fordi der skal bruges friske tomater og fordi de skal være meget modne. Sommertomater der er overmodne, plettede osv. passer super til denne ret
Igen nåede jeg ikke at tage billeder.

Rullegris med sommertomater
Til 6 pers.
1,2 kg nakkesteg (nakkefilet udebn svær eller ben)
1 pære i små tern
skal fra 1 citron
1 lille bundt citronverbena eller persille
1 tsk ristet fennikelfrø
salt og peber

kødsnor

1, 2 kg tomater, halverede
2 løg i tern
3 fed hvidløg i skiver
frisk basilikum eller lign.
et skævt balsamicoeddike
sukker
salt og peber
god olivenolie

god pasta til

Ordn kødet og skær det ud til et rektangel. Bank det lidt fladt. Smuldr fennikelfrø over, citronskal og hakket krydderurt. Drys pærestykkerne over og bind steg stramt sammen til en rullesteg.
Brun den af i i ovnen på varmluft v. 220 grader, skru derefter ned til 175 grader og giv steg mindst 1½ time.

Halver tomaterne eller skær dem i grove tern. Læg dem ved kødet når det er brunet af sammen med løg, hvidløg, balsamico, olie osv. Der skal hele tiden være en smule væde ved. Det må ikke blive tørt.
Kødet vendes undervejs. Når det er færdigt tages det op for at trække. Imens blendes halvdelen af tomatsnasket til sovs, tilsæt resten af tomaterne og smag til med salt peber og særligt sukker. Det vil være en meget velsmagende sovs.
Skær kødet i skiver og server det med sovsen og kogt god pasta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar