mandag den 13. september 2010

White chocolate ice on a bed of biscuits

Det lyder bare bedre på engelsk.... hvid chokoladeis med kiksebund....men det er dét det er. Jeg fik desværre ikke taget noget billede, så nu skal du lukke øjnene og forestille dig en portionsanrettet isdessert. Den er cylinderformet... bunden består af sprøde bastognekiks. Toppen er blid og blød flødeis med en nænsom smag af hvid chokolade. I midten gemmer sig en overraskelse i form af syltede figner (se tidligere opskrift). Isen er pyntet med friske figner, skåret til en lille stjerne og omkring isen ligger lidt figensirup.
Alt mulig andet frugt/sylt kan også bruges.
Jeg gætter at mango også ville være en frisk kombination.


Jeg slog to fluer med et smæk og lavede otte cylinder af denne portion (vi havde gæster to gange i denne weekend) Hvis du blot skal lave til fire, så halvver opskriften eller smid det overskydne is i ismaskinen og lav en fræk chokoladeis som passer fantastisk til f.eks. brombærsorbet (se tidligere opskrift)

White chocolate ice on a bed of biscuits
8 cylinderforme 8 cm i diameter eller lav én stor islagekage i springform
8 pers.

Kiksebund:
225 g kiks (jeg brugte kammerjunker og bastogne, brug også tuc-kiks eller Digestive)
110 g smør
110 g brun farin

Syltede figner

Knus kiksne vedat lægge dem i en posen og "kører dem over" med en kagerulle. Strukturen skal være mellemfin dvs. ikke helt pulverierede. Smelt smør og farin i en gryde. Lad det koge sammen til en sirup ved svag varme i 5-10 min. Vend kiksne med smørfarinen. Stil cylinderformene på et flad fad eller helt glat spækkebræt som fryseren kan rumme. Hæld kikseblanding i bundene og pres det fladt og tæt (ellers løber isen ud i fryseren). 
Læg et par syltede figner på bunden.

Stil i fryseren mens du laver isen.

Hvid chokoladeis:
200 g hvid chokolade (jeg brugte hvid toblerone)
110 g sukker
8 past. æggeblommer
1 stang vanilie (kornene)
½ l piskefløde
200 g cremefrais 18%

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniliekorn til det er hvid og luftigt. Brug en elpisker og en portion tålmodighed ca. 10 min. Pisk forsigtigt chokoladen i lidt ad gangen.
Pisk fløden til skum og tilsæt cremefrais. Pisk blandingen stiv igen. Hæld 1/4 flødeskum i æggemassen og balnd det hårdt og godt. Vend derefter forsigtigt æggemassen op i flødeskummet. Vend det i med en dejspatel. Tag kiksebundene ud af fryseren og fyld formene op med is. Tilbage i fryseren til næste dag.

Ved servering brug lidt af den tynde sirup fra fignerne til at pynte talleknen med. Befri den lille iskage fra cylinderen ved hjælp af en varm men godt opvredet ren! klud. Det er en sød sag så lidt frisk frugt på toppen er rigtig godt. Jeg brugte friske figner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar