mandag den 11. oktober 2010

Sticky æblekage

Den er klistret og dejlig. Fyldt med gode sager som nødder, dadler og æbler. Den er med brun klistret sukker som en brunsviger. Prøv den.

Sticky æblekage

1 bradepande

360 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
2 tsk vanilie
240 g sukker
180 g olie
3 æg
3 skrældede æbler i fine tern
200 g dadler, hakkede og  vendt i 1 spsk mel
100 g hakkede valnødder
50 g hasselnødder, ristede og hakkkede 

Top:
170 g brun farin
120 g smør
1 dl mælk

Sukker piskes med olien og tilsættes æg. Tilsæt de tørre ingredienser og til sidst nødder, dadler vendt i mel (ja det er noget nas, men så flder dadlerne ikke til bunds i kagen) samt æbler i fine tern.
Bag i bradepande ved 175 grader i ca. 40 min.
Køl kagen af i formen.
Lav en remonce af brun farin, smør og mælk som simre ca. 10 min i gryde ved svag varm. Prik rigtig mange huller i kagen med  en tandstik og hæld remoncen over.

Lad det søbe nogle timer til næste dag. Skær kagen i tern og server med cremefrais. (cremefrais er super, fordi kagen er meget sødt)

Jeg serverede denne efterårsbombe til min mødregruppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar