tirsdag den 1. februar 2011

Rul foråret ind i forårsruller af den hjemmelavede slags

En hjemmelavet forårsrulle smager dejligt og er ikke så besvarligt. Men alfa og omega er at man bruger den rigtige dej.
Til en god forårsrulle skal bruges rigtig forårsrulle-dej ikke filodej!, og sådan noget kan man købe hos thai-købmænd. Dejen har en ufattelig lang holdbarhed og kan også bruges til samosaer. Tø den op i køleskab og lad et vådt klæde ligge over så længe du bruger af dejstykkerne.
De er i kvadrtiske pakker, hvor man forsigtigt hiver et ark dej af ad gangen. Det er nemt og det smager brandgodt

Portionen kan varieres i størrelse og favoritfyld, derfor er der ikke præcise mål på noget som helst.


Sådan ser de ud inden de enten frituresteges eller pensles med olie og lægges på bagepapir i ovnen.
Tip 1: Lav en kæmpe portion
Fordi de kan fryses blot med fyld og tages op og steges færdige ved lejlighed. Beregn at man spiser 4-5 ruller af de store ark, hvis der ikke er ris elle andet tilbehør til.
Tip 2: Lav mere end én slags fyld
Billedet nedenfor er af svitset bænnespirer, squash, peanuts, kylling, og peberfrugt smagt til med hvidløg
Tip 3: Skær fyldet ud i mikrostykker/strimler. I en forårsrulle er alt i miniature, det betyder kort tilberedningstid
Billedet nedenfor er fyld af rejer, kål, champignon, forårsløg som er smagt til med chili, appelsinskal og ingefær,

 

Sådan ruller man svinet ;-)

1, 2, 3 rul!

Til sidst skal man så vælge om det skal være den magre version: Tip 4: Steg dem i ovnen ved 250 gr evt grill. Pensel med olie og vend undervejs, pensel og giv dem lidt mere. Der er ikke tid på, for man må holde øje med hvornår de er spørde og gyldne. Ellers frituresteg og vælg den fedtede version, men husk at slukke emhætten.
Tip 5: Sød chilisovs og soya er vist nærmere et krav end et tip.
Tip 6: Frys ubagte ned
Tip 7: spis og vær glad
Tip 8: lav dem vegetarisk




Ingen kommentarer:

Send en kommentar