søndag den 20. marts 2011

Diabetes muffins i anledningen af min datters fødselsdag

Som så mange andre institutioner har min datters fantastiske vuggestue en kostpolitik. Og det støtter jeg op om. Til fødselsdage må børnene gerne dele ud, men som der står "så må kagen meget gerne være sund".

Derfor har jeg lavet disse fine små æsker med en lille muffin + lidt frugt. Min datters yndlingsfrugt er blåbær, så de er jo selvfølgelig repræsenteret.
Det skal dog nævnes at når vi har med kage uden fedt og sukker, er det lidt mere hen ad en sød bolle -kage kombination. Og som jeg har bagt dem i muffinsforme er set i bakspejlet nok ikke så klogt, for formene skal smøres grundigt og så er det nok bedre at bage den i en stor form og derefter skære den ud.
DIABETES BANANKAGE
2 æg
5 tsk flydende SØD (jeg brugte tilsvarende agava-sirup)
1 spsk vaniliesukker (kan udelades)
3 store meget modne bananer
2 dl A38
4 tsk bagepulver
4 spsk skummetmælk
350g hvedemel
100 g rosiner
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Pisk æg, sød/sirup og vaniliesukker meget længe. Det skal være hvidt og cremet. Brug god tid her
Blend en banan med a38 og mælken. Vend mel, bagepulver, krydderier og rosiner sammen.
Vend det hele forsigtigt sammen med en dejspatel. Brug god tid.
Bag i en smurt med olie-springform og bag 45 min ved 175grader. Muffinsne gave jeg tilsvarende men ku 10-15 min.

En tynd lag chokoladeglasur vil gøre dem godt, men øge sukker-kalorieindtaget.



 Er de ikke fine...?


1 kommentar:

  1. De ser godt nok fine ud! :) Elsker de små pakker med lidt forskelligt i.
    Jeg kan se du har mit gamle link liggende på din blog (Cakery.blog Feed), har du ikke lyst til at opdatere det til cakeryblog.blogspot.com ? Jeg kan se i min statistik at der kommer besøgende fra din side af, så tak for linket :)

    SvarSlet