mandag den 7. marts 2011

Stop spild af mad og klat en kage!

Hos os bliver ALT spist. Vi slikker ikke kun tallerknen efter måltidet, men også hele køleskabet. Nå ja, vi kunne nok være bedre til at holde styr på fryseren, men vi spilder ikke mad. Der er ugemadplan og ét ugentlig indkøb. Men jeg HADER rester. Vi spiser stort set aldrig det samme to dage i træk. Vi spiser rester på madpakke eller laver portioner af gigant størrelse som kan fryses ned til nem-mad-dage, som vi som ét-barnfamilie har temmelig mange af. Eller også bliver rester lavet til nye retter og dette er en opskrift som denne.

Klatkager! er en god ting vi kender fra juletid lavet af reste-risengrød. men det behøver ikke være en juleting og den behøver ikke være af de fine hvide (læs usunde) ris. Min datter får havregrød fra mikroBørge lavet på vand og sødmælk sødet med hjemmelavet æblemos. Nogle dage går hun i sultestrejke og spiser ikke så meget som hun plejer. En lille purk som min datter spiser eftermiddagsmad eller "frugt".
Jeg gemmer den klistrede rest havregrød

Klatkager til mor og barn
ca 100-150 g grød
1 æg
3-4 spsk mel
1 dl mælk
madolie til stegning

Den skal have en konsistens som varm havregrød og husk melet for ellers bliver det til stegt havregrødssnask. Sukker er unødvendigt i dejen, fordi vi søder med æblemos.
Og disse klatkager er jo af fuldkorns havregryn, som er bedre for vores blodsukker end hvide ris.
Jeg serverer dem med lidt solbærmarmelade til.
De er et hit!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar