onsdag den 8. juni 2011

Jordbær millefeuille med chantilly-creme


De er toppet med lidt hjemmelavet rabarberis, men det er ikke nødvendigt. Forestil dig sprøde flager af karameliserede butterdejsflager. Fløjlsblød flødeskum rørt med vaniliesukker. Dejlige danske jordbær. Brug andre bær eller frugter eks. hindbær, ferskner i både eller mango?

Jordbær-millefeuile med chantilly-creme til 4 personer
1 pakke butterdej i rektangler
lidt hvedemel til udrulning
flormelis til at drysse over
1 bakke jordbær i skiver

Chantilly-cremen:
3 dl piskefløde pisket til en let skum
30 g rørsukker
1 tsk vaniliesukker

Tænd ovnen på 180 gr og skær den ud til rektangler på 6x12 cm. der skal være tre lag og til 4 pers giver det 12 rektangler. Læg dem på en bageplade med bagepapir og læg også et stykke bagepapir over samt en bageplad på toppen, således butterdejspladerne ligger i pres. Bag dem sådan i 35 min. Tjeck om de er bagte ellers giv ti min mere. Når de er gennembagte og kun mangler lidt farver. Tag topplade og bagepapir af og drys et sirligt lag af flormelis, giv butterdejsstykkerne 2-3 min mere til de er karameliserede. Køl helt af.....

Pisk cremen og skiv jordbærene.
Læg lagvist. Først butterdej, creme, jordbær, butterdej, creme, jordbær og slut af med et stykke butterdej.
Drys med flormelis og pynt med et jordbær.
Det er en skøn sommerdessert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar