lørdag den 23. juli 2011

Nytænkte pølsehorn



Okay hvor meget kan man nytænke pølsehorn? Det er nok ikke så meget. Det klassiske børnefødselsdagsbagværk kan godt ændres en smule og blive lidt lækrere- synes jeg. Men i bund og grund er pølsehorn en bolledej, en pølse og nogengange lidt ketchup.


PØLSEHORN m. ost og sennep

1 pose brunchpølser eller 8 pølser i halve.


Bolledej:
3 dl mælk
2 dl vand
25 g gær
2 tsk groft salt
1 tsk sukker
500 g hvedemel eller erstart 200 g med groft mel + 300 g hvedemel.
Jeg kan godt finde på at tilsætte gulerødder, grahamsmel og solsikkekerner- som på billedet

Lun mælken og opløs gæren. Tilsæt vand, sukker, salt og mel lidt ad gangen. Ælt og hæv dejen i 1½ t.
Ælt igen og rul ud til en cirkel. Skær dejen i lagkagestykker.

Smørelse:
150 g revet ost
2 spsk grov sennep
1 spsk brun farin

Rør sammen i en skål for sig og smør hver lagkage stykke i den brede ende. ca. en spsk smørrelse pr. lagkagestykke. Læg pølsen på og rul samme i crossaintform.
Hæv 1 t og bag i 10-12 min ved 200 grader.

Server evt med kold kartoffelsalat og ketchup til. De er faktisk rigtig gode! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar