søndag den 18. september 2011

Knækbrød med Chia-frø- MONSTER SUNDHED

Vær med på moden- spis knækbrød. I forretningerne kan man købe dyre delikatesse knækbrød, men sandheden er at de er super nemme at lave. De er sunde og et godt alternativ til kiks. Børnene elsker dem.
Disse er med sundhedsfrøet: Chia
Det er fyldt med omega 3 fedtsyrer, kostfibre, og protein.

KNÆKBRØD med CHIAFRØ
Opskriften er til 2-3 bageplader, som giver knækbrød til 4 i en uge
1 dl havregryn
½ dl chiafrø
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner

(det kunne også være en anden blanding af kerner/frø- brug det du har)

2½ dl hvedemel
1 dl rugmel eller grahamsmel
1 tsk bagepulver
1½ tsk salt
1 dl olie (raps eller anden smagsneutral olie)
2 dl vand

Det er chiafrøene de små grå. De smager som en blanding af birkes og sesamfrø.

HOW TO:
1. bland hele molevitten og sørg for at dejen bliver lind, ellers tilsæt en smule mere vand. Den skal være som tyk havregrød.
Rul dejen ud mellem bagepapir. Det lyder besværligt det er det ikke- men det skal være tyndt.
Pil top bagepapir af og fyldt dejen til en bageplade, skar forsigtigt dejen ud i knækbrødskiver. Bag ved 180 gr varmluft i 20-25 min. Hold øje de sidste 5 min, for lige pludselig går det stærkt.
Køl af på en rist.

Spis som de er eller med ost, pølse, marmelade, nutella what ever you like.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar