tirsdag den 6. september 2011

Ostepølse -pølsebord

I mødregruppen var der kulturdag i lørsdags og efter en lang og dejlig eftermiddag skulle vi hjem privat og slutte aftenen af med et godt glas rødvin. Maden skulle være lige til at gå til og derfor faldt valget på et oste-pølsebord. Det er godt til god rødvin.

Disse lækre sager skal i brødet som skal spise med ost, pølse og pate.

OSTE-PØLSEBORD TIL TOLV
Godt brød er et must
Kiks med rosmarin
Ristet brød med smeltet gedeost

En blød brie eks. President Brie
Blød Port Salut
En rød Primadonna som er en nøddeagtig ost
En manchego, som er en fast fåremælkost
En cremet gorgonzola
som minimum skal man have en blød mild ost, en fast nøddeagtig ost og en skimmel (muggen) ost på et ostebord og man starter altid med at spise den mildeste. Jeg vil dog påstå at denne oste sammensætning vil falde i manges smag og at mængden passede til antallet af personer.

Til osten er det godt med
Rabarberkompot
Rød peber
Radiser

Grønne oliven
Sorte små oliven
Basilikumpesto
Michaels semidried pesto
som også er godt til

Peberpate
Chorizopølse
Fennikelpølse
Italienske spegepølse
køb gode økologiske pølser, som man selv skærer af.

Langt de fleste ting er købt men her opskriften på et godt brød til ost og pølse, Micahel semidried pesto og den friske rabarberkompot

Rosinnøddebrød
2 store brød
50 g gær
1 liter lunkent vand
2 spsk olie
4 tsk salt
4 spsk honning
300 g grahamsmel
ca. 1,2 kg hvedemel
4 tsk frisk hakket rosmarin
2 dl jumborosiner
100 g valnødder grofthk
100 g pecannødder (eller valnødder)

Lav en dej og ælt. Udelad salten indtil den har hævet første gang. Hæv ca to-tre timer. Slå ned ælt godt og tilsæt salt, nødder mv. Ælt rigtig godt og form to store brød. Læg på bagepladen og hæv 2 timer. Bag ved 220 grader i ca 1 timer. Skær i tynde skiver ved servering. Ved denne aften, blev der spist 1½ af disse store brød

Frisk rabarberkompot
500 g rabarber stilke
300 g sukker
1 stang vanilie
skal og saft af en ubehandlet limefrugt
4 hele peberkorn

Kog en rabarekompot med ingredienser og hæld på skoldede glas
.
Jeg bager altid en masse rabarber, når det er sæson og hælder på glas. Så har jeg altid rabarber til en kompot som denne eller til trifli. Kompotten er frisk og twistet af lidt peber. Hele den store portion blev spist ved denne lejlighed - stor succes!

Michaels semidried tomatpesto
Semidried tomater
Mandler med skal på ristede på panden
parmesanost

Hak mandlerne i persillehakker
Blend de semidried tomater
riv parmesanosten og bland alle ingredienser og smag til med salt/sukker.
Der er ikke mængde angivelser på fordi denne laves på slum. Opskriften indeholder blot disse tre ting, men det er vigtigt at det hele ikke bare blendes, men at de klargøres som beskrevet. det giver et rigtig godt resultat. Michael er min mad-glade kollega, som har fundet på denne pesto

Ingen kommentarer:

Send en kommentar