mandag den 28. november 2011

Brun kager


Brunkagedej må gerne trække i op til flere uger. Jeg bagte det første kuld her til første advent. De er super gode og lidt avancerede.
Tennas Brunkager
Ca. 60 stk.
50 g mørk chokolade
225 g smør
175 g farin
175 g sirup
Korn fra 1 vaniliestang
150 g mandler, hele med skal
500-700 g hvedemel
½ tsk stødt kanel
½ tsk. Stødt nellike
½ tsk. Ingefær
½ tsk. Stødt kardemomme
Skal af ½ øko citron
Skal af ½ øko appelsin
100 g syltet appelsinskal
1 tsk. Potaske
½ dl appelsin/citronsaft blandet
1 æg
Hak chokoladen fint og smelt den med smør, farin, sirup og vaniliekorn. Tag af varmen og køl  imens sigtes hvedemel sammen med krydderier, syltet appelsinskal, revet skal af appelsin og citron samt mandler. Bland det hele godt. Opløs potasken i citron/appelsinsaften. Hæld chokosmørret i melblandingen og tilsæt saft og æg. Sørger for at rører dejen så alt er fordelt, ælt kort men ikke længe. Pres den ned i en firkantet form eller rul til 2 pølser. Stil i køleskab i et døgn/fryseren hvis det varer længere end dejen skal bruges. Skær i tynde skiver og bag i 5-6 min ved 175 gr. Afkøl på rist og opbevar i kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar