søndag den 11. december 2011

Kransekagen -bagt på forskud

Yes I know- de fleste af Jer er stadig ved konfekten. Men jeg er ved kransekagen, fordi den har så ufattelig godt af at blive frosset ned. Den gør kransekagen mere klæg og ikke tør. Derfor kommer opskriften nu. Den har mandler med skind i og det gør den utroligt rustik og velsmagende. En stor opfordring til at prøve den af.

Kransekage                                                  8 pers
250g ren rå marcipan
50g mandler (med skind)
ca. ½ dl pasteuriseret æggehvide
lidt flormelis til at forme massen med.
50g blød nougat

  1. Hak eller blend mandlerne groft.
  2. Riv marcipanen og bland de to ting sammen.
  3. Ælt det sammen med æggehviden.
  4. Drys et stykke bagepapir med flormelis og bred marcipanen ud her på. (ligesom dejen til kanelsnegle.)
  5. Læg en stribe blød nougat i midten og fold marcipanen sammen om nougaten.
  6. Form en trekantet stang og skær ud i stykker ca. 2-3 cm brede.
  7. Bag kransekagen ved 220 grader i ovnen, til de er lysebrune i kanterne. Det tager ca. 10 min.
  8. Glasur kan laves af lidt flormelis og varmt vand. Fyldes i en lille pose, hvor hjørnet klippes af til et lille bitte hul. Lav striber på kransekagen.

Kransekage hører nytårsaften til og denne opskrift er helt fænomenal. Den smager bare bedre end dem man køber og så er der ikke nær så meget sukker i. Det er vigtigt ikke at smutte mandlerne.  (NB opskriften designede jeg for mange år tilbage til et projekt med overvægtige børn)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar