lørdag den 14. april 2012

Dagens brød

Disse boller og flute er bagt på halvt hvedemel og halvt fuldkornshvedemel.
De smager super godt her i weekend og smækkede nogle kogte reste- kartofler ind i flutet og drysse citrontimian og olivenolie på. De er for lækre. Bag gerne kartofler ind i brødet som her eller mosede i dejen.

1portion

500 g hvedemel
500 fuldkornshvedemel
2 del speltblanding fra hørkram eller kerner
2 tsk salt
15 g gær
2 dl surmælk produkt
Ca 4 dl vand måske lidt mere
1 tsk muscvadosukker

Opløs gør i vandet og cremefrais. Rør hvedemelet i og speltblanding. Rør godt og tilsæt salt og sukker og fuldkornsmel lidt adgangen. Ælt ælt ælt og hæv i 5-8 timer. Ælt igen og form til boller eller andet. Hæv til dobbelt størrelse lunt ca et par timer.
Bag boller ca 10 min ved 225 grader

Jeg brugte 4 kartofler i tern som jeg stak ned i dejen ind de hævede 2 gang. Så dryppede jeg olivenolie over og dryssede timian og salt på. Man kan også bruge pesto eller andet. God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar