tirsdag den 17. juli 2012

Skaldyrs bisque "the easy Way"- bisque

Gem dine skalder og stop spild af mad og gode råvarer. Skaldyrsbisque er jo luksusmad, men kan være økonomisk, hvis man gemmer sine skaller, når man tilbereder rejer, krabber mv.

Jeg frøs skaller fra rejer og jonfruhummer samt fiskerester, som jeg havde pillet skalderne af ved tidligere lejlighed. Jeg frøs dem og tøede dem blot op.

SKALDDYRSBISQUE

Til 2 pers brugte jeg:

500g skaller fra rejer, jomfruhummer, hummer, krabber mv
3 skalotteløg hakkede
2 gulerødder
1 stængel bladselleri

Man kan udvide grøntsagssortimenter, til Eks. Fennikel,

1 tsk røget paprika
Evt tomatpuré
1 knsp karry
2 dl hvidvin/ rosevin
Vand eller fiske bouillon til det knap dækker

1 sjat fløde
Salt og peber

Topping: pocheret rødspætte
Hakkede grillede peberfrugts
Crostini brød brækket i stykker
Jomfruovlien olie
Og lidt grønt til pynt

How To:

Snit grøntsager.
Svits karry og paprika og grøntsager i lidt fedtstof. Læg til side. Skru op for stege/ suppegryden og svits skallerne hårdt af. Brun godt af og hvidvin på. Derefter grønt på og væske. Kog en time. Blend, bank og smader skalderne og mos gennem en sigte. Kog lidt ind, smag til og tilsæt fløden.

Anret med fisk, hummer, ravioli eller andet. Smuk supper. Fantastisk smag.

1 kommentar:

  1. Fantastisk flot opskrift og meget stop spild af mad mad :)

    Vi har lige delt det på vores facebook.com/madspild

    SvarSlet