fredag den 15. juli 2011

Sommerens sunde morgenmad- MYSLI

Vi skal i sommerhus lige om lidt, og for ikke at købe dyre og kedelige luftrundstykker fra den lokale spar købmand og samtidig peppe hverdagenes endeløse havregrynstallerkner op, kom jeg frem til denne sunde og men og sjovere løsning.

En kæmpe portion HJEMMELAVET MYSLI
1 kg grovvalsede havregryn og ½ kg finvalsede havregryn eller omvendt
300 g mandler
300 g hasselnødder
2 dl hørfrø
græskarkerner, solsikkerkerner, pecannødder mm. brug det du har lyst til.
3 dl kokosmel
sukker eller honning til at søde med
Tørrede frugt, som rosiner, tranebær, tørrede bananer mv.

Tænd ovnen (150 grader)og rist hasselnødder og nulr skallerne af med et rent viskestykke. Rist mandler, kokosmel og alle de nødder de ellers vil tilsætte. Rist dog ikke hørfrøene. Ristning fremhæver en dejlig rund og sød nøddesmag og myslien dufter helt fantatstisk af nødder og kokos.
Hasselnødder og mandler og diverse andre nødder skal hakkes groft eller fint efter samg. Jeg hakker størstedelen meget fint så husets mindste også kan tygge myslien. Hvor jeg også har store mandige nøddestykker, som giver husets største noget bid.
Man kan også riste hele dynen på en pande, for jeg synes faktisk det er bedst at riste havregryn og kokosmel på en pande. Rist nogle ikke alt for store portioner ad gangen og smag havregrynen til med lidt! sukker eller honning. Honning skal man holde sig fra når man har små, så jeg søder med lidt sukker. Myslien skal ikke smage sød, som i sød købemysli, men have en dejlig sød note, som selvfølgelig understøttes af kokos, mandlerne og tørret frugt som jo også har sød smag.
Læg myslien efterhånden som den ristes og hakkes i store bøtter, så den har mulighed for at køle helt af. Tilsæt tilsidst tørret frugt.

Mysli med mælk på- det siger sig selv. Drys på jogurt, koldskål mm
En sidste smart ide er at tilsætte myslien i bolledejen, så har man mysliboller. I sommerhuset, har vi en spartansk beholdning af diverse ingredienser til brødbagning og myslien indeholder lidt af det hele og fungerer rigtig godt i brød. Eller i smuldre-sommerbær-tærten. God sund sommer til alle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar