mandag den 8. august 2011

Bagedag -opskrift på groft bagværk

I dette dejlige lidt temperamentsfulde danske sommervejr byder lejligheden sig for bagedage næsten hver anden dag. På én dag bagte jeg valnøddeboller, mysliboller og foccasia. Det var ret meget på slum. Så her er blot opskriften på groft brød med mysli, som er bagt på surdej. Hvis man skifter noget af væsken ud med mørk øl og valnødder - ja så får man valnøddeboller. Foccasiaen her er en gærdej lavet på 25gram gær. Jeg håber at billederne vil få dig til at bage brød. Duften i køkkenet og nybagte brød med den helt rigtige ´krumme og spænstighed. Smagen er bare bedre.

til venstre er valnøddeboller bagt med mørk øl og valnødder
Mysliboller med mysli, se opskriften på bloggen her

Inden hævning med soltørrede tomater, rødløg og rosmarin
Efter hævning. Dejen har store bobler. Så kommer der lidt olie, salt og feta på.

Den blev toppet med feta og her er den bagt. Hvis du kunne dufte duften..

Myslibollen til venstre og valnøddebollen til højre. Begge fantastiske med lidt smør.

Opskrift på groft brød her med mysli

Dagen før

2,5 dl surdej
5 dl lunt vand
200 g grahamsmel
300 g hvedemel

Røres sammen og står lunt til næste dag.

På bagedagen
300-500 g hvedemel
1 spsk salt
2,5 dl mysli

Degn efter skal der være bobler og dejen er hævet. tilsat halvdelen af hvedemelet, salt og myslien og ælt. Stræk dejen. Proteinerne i melet strækkes og skaber luftigt brød hvis du strækker dejen. Det er det som en køkkenmaksine er så god til. Sådan en har jeg ikke, men jeg hiver og strækker dejen med et godt resultat. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til en blød og smidig og ikke for tung den. jo mere smidig jo bedre.

Form boller og hæv til do bbelt størrelse ca. 4 timer. Bag med 250 grader i 10-13 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar