torsdag den 25. august 2011

Vietnamesisk inspirerede rispapirsruller med vild dippe dyppelse

For et par dage siden skrev jeg en sød sms til min kæreste og inviterede ham på en romantisk middag hjemme. Menuen kendte han i forvejen, men jeg havde gjort lidt ekstra ud af det hele. Sat det fint op tændt lys og gjort mig umage. Dette er oplagt hyggemad.

Man udbløder de fine rispapirspandekager i vandet (det hvide fad på bordet) og når den er blevet blød fylder man pandekagen med fantastiske krydderurter, sprøde grøntsager og kød efter eget valg.


Her har vi brugt 200 g rejer og 200 g kylling  til 2 personer og man spiser mere "kød", fordi man ikke bliver mæt af ris/brød/pasta som normalt.

Fra bunden ses agurk og rødløg i fine tern vendt med finhakket citrongræs. Så er der finsnittet kål, sugar snaps, krydderurter: koriander, thaibasilikum, mynthe, citrongræs og citronmelisse (Dyrk dem selv, så er det billig med), iceberg, kyllingebryst i strimler og gulerødder.

Inden man ruller pandekagen sammen dupper man lidt dippelse over eller man dypper pandekagen i dippen. Og Ja du ser korrekt -ristede løg er super


Dippe dyppelse som også er godt til grøntsags-dip, sushi eller andet.

Fishsauce til 2 pers. (den gennemsigtige)
4 spsk vand
1 spsk almindelig eddike
2 spsk sukker

Opløses over varme (koges kort, det skal jo ikke fordampe, det hele) og køler af.
Derefter tilsættes
2 spsk fishsauce
1 fed hvidløg (finsnittet)
½ rød chili i skiver (efter smag)

Sesamsoya-dressing til 4 pers. (den mørke)
6 spsk sesamfrø ristede let
4 spsk soya
4 spsk fishsauce
4 spsk æbleeddike
1½ spsk sød chilisovs
3 tsk friskrevet ingefær
1 tsk sukker
½ tsk finhk rød chili

Rør det hele sammen.

Det er bare knaldgode dyppelser





Ingen kommentarer:

Send en kommentar