onsdag den 18. januar 2012

Pesto med grønkål en miljøvenlig vinterpesto

Billedet kommer nok ikke denne pesto helt til sin ret, men den smager mindst lige så godt at den klassiske basilikumpesto de fleste kender. Vi kan købe basilikum i disse vinterperioder- de er blot vokset i drivhus, som både er meget energikrævende. Grønkål er derfor et rigtig godt alternativ. Den er dyrket i DK, hvis du da ikke lige har den i din vinterslumrende have. Det er en mørkgrøn kål, som er spækket med antioxidanter, B-, C- og Vitamin K, folat, zink, jod, jern og kalium. Tænk at det er denne sundeste kål, men kan spise.
Pestoen kan bruges på brød, i pasta, på pizza, som kold sauce mv mv.

til 4 pers

GRØNKÅLSPESTO

100 g grønkål uden grove stilke
50 g solrtørrede tomater i olie
½ dl koldpresset rapsolie
½ chili frisk
2 tsk brun farin
salt/peber/lidt citronsaft.


Grønkålen skal kort blancheres. Dvs. kog vand i en elkedel og læg grønkålen i en lille gryde, hæld kogende vand og og kog 1-2 min. Hæld vandet fra og sænk kålen i kold vand, så det standser kogningen. Pres vandet ud og hak grønkålen fint. Smid det hele i en skål og stav blend pestoen til en grov karakter- hvis man ønsker den finere, så blend det hele i en blender.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar