mandag den 9. april 2012

Påskefrokost i Mødregruppen

Årets mok påskefrokost bød på mange lækkerier. 3 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter. Man kan bælge at lave samlede tre retter men lave anretningerne større.

Bemærk opskrifterne er til 12 pers

FORETTER
Christiansø pigen sild
Anrettes på
Rugbrød med hakkede rødbeder, kapers, peberrod, hakkede æg, rødløg, mayonnaise samt karry.

Rundtom med stenbiderrogn og fynsk rygeost
Sommersalat:
500 g sødmælks rygeost
6 spsk fløde
6 spsk kærnemælk
1 bdt forårsløg
Rugrbødscroutons
12 ultratynde skiver rugbrød
Lidt olivenolie til pensling
Lidt salt
Topping:
400g stenbiderrogn
God olivenolie, salt og peber
1 bdt radiser i tynde skiver
5 skalotteløg i fine ringe
1agurk i fine tern uden kødet
Karse eller brøndkarse til pynt

Rør rygeosten op med kærnemælk og fløde, finhakkede forårsløg og smag til med salt og peber.
Skær rugbrødet i ultratynde skiver og halver. Pensel med olie og drys med en smule salt. Læg på bageplade med papir og bag dem v. 180 gr i 8 min pg afkøl.
Kom sommersalaten i koppen og pynt med agurketern, løg og radiser samt lidt karse. Ved servering lægges rugbrødet på toppen.

Stegte sild- har jeg ikke opskriften på. Men der findes sikkert masser af gode på internettet.

HOVEDRETTER
Lammefrikadeller
500 g hk lammekød
1 æg
1spsk salt
1 stort revet løg
1/2 revet squash
Mel og lidt mælk
peber
Fedststof til stegning

Tasiki:
500 g græsk jogurt 10%
2 agurk 1 1/2 agurk rives groft og saften presse ud
Hvidløg efter smag
Salt og peber

Serveres på et kvart stykke rugbrød.

Lammeracks med grønne bønner
Balsamico glace

Sennep
200 g pistaciekerner
4 fed hvidløg
2 spsk honning
Salt og peber

12 lammeracks- 1 til hver

700 g friske grønne bønner

Start med smørelsen. Hak nødderne fint og rør med sennep, honning, hvidløg, peber og salt. Smør blandingen på racksne og steg i ovnen på 200 gr i 20-25 min. Lad trække 15 min inden servering.
Teg striber på tallerknen med balsamicoglace. Læg letdampede bønner på og en racks ovenpå. Server straks.

DESSERTER
3 oste:
300 g brieost
300 g fast ost
300 g gorgonzola

Kompot:
500 g æbler
200 g rosiner
300 g sukker
Saft af en citron
1 spsk mørk ROM
Simre ved svag varme til sukkeret karmeliserer. Æblerne må ikke blive for udsmattede. Køl af og server tre stykker ost med Kompot til.

Henkogte rabarber med hvid chokolade crunch
500 g rabarber
2 stang vanille
4,5 dl sukker
4,5 dl vand
750 g frosne hindbær

Crunch
300 g hvid chokolade
3 dl hasselnødder
3 dl kokosmel

Tilbehør:
3 dl creme frais 38%
1 1/2 citron skallen
3 spsk honning

Skær rabarberen i 8 cm lange stykker. Høvl dem i tynde strimler på den lange led med en kartoffelskræller. Skrab kornene ud af vanillen og de tomme hylstre i sukker og vand. Kog lagen op og læg hindbær og rabarber i lagen. Lad af køle.
Crunchen laves ved at den hvide chokolade smeltes i mikroovn under omrøring så chokoladen gryner og bliver lysebrun. Hæld chokoladen ud på bagepapir og afkøl. Smuldr i mindre stykker. Bland den med ristet kokos og ristede nødder.
Pisk cremefraichen stiv og rør citronskal og honning i.
Ved servering tages rabarber og hindbær op ad lagen og lægges i små portionsskåle. Fordel chunch på og et "æg" cremefrais.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar